Darling Mona

Darling Mona, skriven av Lena Ackebo och publicerad 2018. 
 
Mona har bott med Albert ett par månader på Mallorca när hennes mardröm inträffar. Barbro kommer ner, ensam, och säger att hon ska skilja sig från sin man Gustaf. Mona blir vansinnig, lämnar Barbro på rummet hon fått hyra och åker hem till Albert. Samtidigt ringer hennes f.d man Torbjörn varje kväll och ger henne dåligt samvete. Det frakommer dock saker om Mona och Torbjörn och deras äktenskap som gör det förståeligt att de gick den vägen. Han har inte varit lätt att leva med och Mona har fått ge upp mycket i sitt liv med honom.
Som tur väl är löser Barbro och Gustaf sitt problem, men sen kommer nästa. Deras mammas begravning. Mona vill helst inte gå överhuvudtaget. Hon vill inte träffas på lunch efteråt. Hon vill inte ha någonting av sin mammas saker från boendet. Hon vill inte träffa Torbjörn, men hon gör ändå allt av det pga sitt dåliga samvete och sin vana att göra andra till lags. 
Det enda hon egentligen vill är att åka tillbaka till Mallorca, Albert och hunden Buster. 
 
Tredje boken om systrarna Mona och Barbro. Väldigt bra böcker, men skönt att kunna lägga de åt sidan nu. Det blir lite tjatigt efter ett tag med Monas och Barbros ständiga bråkande och Mona som alltid ser ner på sig själv. 
Över lag är det väldigt bra och läsvärda böcker, men den första boken var ändå den bästa. 
 
 
 
RSS 2.0